Pravne in kadrovske storitve

V gospodarstvu dnevno prihaja do situacij, ki kar kličejo po pozornosti pravnika ali izkušenega kadrovnika. Veliko podjetij nima zato usposobljenega kadra, saj je njihov fokus in prioriteta opravljanje dejavnosti za katero so specializirani. Vsaka gospodarska družba strmi k ustavrajanju dobička oziroma dodane vrednosti in velikokrat prihaja do situacij, ko zaradi pomankanja časa ali znanja prihaja do neprijetnih in nepotrebnih pravnih zapletov, ki lahko vodijo do nastanka velike škode v podjetju. S svojo ekipo usposobljenih pravnikov in kadrovnikov, vam nudimo podporo pri sklepanju pogodb gospodarskega, delovnega in civilnega prava, izdelavi pravnih mnenj, pridobivanju različnih dovoljenj in koncesij, sodelovanje pri inšpekcijskih postopkih, registracijah ter pri reševanju oziroma preprečevanju pravnih zapletov. Določene procese pa lahko opravimo tudi namesto vas. Naša prednost je, da izhajamo iz gospodarstva tako, da so nam situacije v praksi dobro poznane.

Ste imeli inšpekcijski pregled in se ne strinjate z ugotovitvami in želite vložiti ugovor?

Za vas pregledamo vso predmetno dokumentacijo in pripravimo ugovore oziroma pritožbe. Poskrbimo tudi za ureditvene odločbe, lahko pa tudi sodelujemo pri samem inšpekcijskem pregledu in že v času samega postopka zastopamo interese naših strank.

Ste se dogovorili za poslovno sodelovanje in bi radi podpisali pogodbo in tako zaščitili svoje pravice in obveznosti?

Izdelamo vam vse vrste pogodb gospodarskega, civilnega in delovnega prava, nudimo pa vam tudi podporo v procesu pogajanj in dogovarjanj.

Ali ste se že kdaj srečali z dilemo kako izbrati pravega sodelavca oziroma zaposliti pravo osebo?

Dovolite nam, da postopke izpeljemo namesto vas in sicer tako, da opravimo razgovore in naredimo ožji izbor potencialnih sodelavcev oziroma ustreznih kandidatov, ki izpolnjujejo vse vaše predpisane zahteve. Zavedamo se namreč, da so zaposlitveni postopki dolgi in zagotovo ste se kdaj že znašli v situaciji, ko ste rekli, da ste zapravili cel dan za popolnoma neustrezne kandidate.

Ali pa ste se morda srečali z dilemo kako odpustiti delavca, ki je za vas vestno delal 15 let ali morda problematičnega delavca?

Tudi v teh situacijah lahko vse postopke izpeljemo namesto vas ali pa vam le nudimo strokovno podporo in pripravimo vse dokumente in vas podučimo o postopkih. Vedno več podjetij se odloča za pomoč zunanjih svetovalcev pri postopkih prenehanja delovnih razmerij, saj so postopki velikokrat časovno utrujajoči in zaradi subjektivnih presoj velikokrat tudi napačno izpeljani.

 

Beri dalje:

Pravne storitve

V gospodarstvu dnevno prihaja do situacij, ki kar kličejo po pozornosti pravnika. Veliko podjetij nima za to usposobljenega kadra, saj ...

Beri dalje

Kadrovske storitve

Ali ste se že kdaj srecali z dilemo kako izbrati pravega sodelavca oziroma zaposliti pravo osebo? Dovolite nam, da postopke ...

Beri dalje